بخش نخست: دنیاهای بیگانهی آشنا
رگا
رِگا سیارهایست عظیم كه به همراه سیزده ماه بزرگش در مدار ستارههاى دوقلوى كىكاووس (بتا-سفئوس) گردش مىکند، و نزدیك به مركز كهكشان قرار دارد. این سیاره در منظومهاى قرار گرفته كه داراى چهارده سیارهى دیگر هم هست، اما در این میان حیات هوشمند تنها بر سطح همین سیاره تكوین یافته است. به دلیل همین دور افتادگى از سیارات مسكون دیگر، تا مدتها این سیاره را در نقشههاى كیهانشناسى به عنوان سیارهاى غیرمسكون و متروك مورد اشاره قرار مىدادند.
رگا فاقد اقیانوس است، اما جو آبىرنگش انباشته از بخار آب است و سطح آن از جنگلهایى پرباران و گرمسیرى پوشیده شده كه همیشه زیر رگبارهاى باران در حال شستوشو هستند. بر سطح رگا كوههاى بسیار بلند و بنفش رنگى هم دیده مىشوند، كه مسكن هزاران جانور وحشى و ناشناختهاند. رگا به دلیل داشتن گلههاى میلیونى پرندگان رنگارنگش، و آسمان پرابر و ملتهبش در میان مردم متمدن كیهان به عنوان سیارهاى خوشمنظره شهرت دارد. ویژگى دیگر رگا داشتن چشمههاى نفتى فراوانى است كه به صورت آبشارهایى بر سطح آن جریان دارند و منظرههایى شگفتانگیز را پدید مىآورند.
رگا طبیعتى وحشى و بومیانى سرسخت و جنگاور دارد و همهى نژادهاى ساكن آن نسبت به بیگانگان دشمنى و مقاومتی دارند. یكی از كهنترین و پیشرفتهترین تمدنهای كیهان در آنجا تكامل یافته است. طوری که آنجا را خاستگاه جمهوری نخست كیهانی میدانند. هرچند نژاد بنیانگذاری که ایدهی جمهوری کیهانی را مطرح کردند و به کرسی نشاندند، طی هزاران سال بعد به تدریج در سیارههای دیگر پراکنده شدند و جز آثار باستانی پرابهت و عظیم چیزی از خود بر این سیاره باقی نگذاشتند. رگا به خاطر ماههایی که در فاصلهی نزدیکی در مدارش گردش میکنند شهرت دارد. در برخی از نقاط این سیاره آب دریاچهها در اثر نیروی گرانشی این ماهها به جو بر میخیزد و جریانهای هوایی پیچیده و بارشهایی سیلآسا را رقم میزند. این پدیده با اسم آبشارهای واژگون رگا شهرت یافته است.
گونههای هوشمند: موکلاس، فارناژ، هاجوج، گاژید، توماسپ هزارسر، کوفران، سنگان، جاجوگ، جاموگ، رایزن، کالدا
ریشه: کلمهی رِگا در واقع همان رَغَه در اوستا و راگا در متون پهلوی و پارسی است که اسم قدیم و کهن شهر ری است و در اصل به معنای راه بوده است.
ادامه مطلب: بخش نخست: دنیاهای بیگانهی آشنا – ریتسا
رفتن به: صفحات نخست و فهرست کتاب