دين و مذهب در عصر ناصری، موضوع پنجمين دوره آموزشی-پژوهشی اندیشه ایرانشهری (نگاهی سیستمی به تاریخ اجتماعی معاصر ایران) است كه از سوی موسسه فرهنگی-هنری خورشید و با همکاری مرکز آموزشی علمی-کاربردی فرهنگوهنر (واحد ۴۶) برگزار میگردد.
دورههای آموزشی اندیشه ایرانشهری در قالب گامهایی یک ماهه (چهار نشست) و پیاپی برگزار خواهند شد. نگاه سیستمی که روششناسی حاکم بر همه آثار و پژوهشهای شروین وکیلی است به مخاطب این امکان را میدهد تا تمامی رخدادهای حوزه تمدنی ایرانزمین را در بستری منسجم درک کند و با پرهیز از سیاستزدگی رایج در تاریخنگاری عامیانه به لایههای ژرفتری همچون بافت جمعیتی، زبانی، فرهنگی و معنایی تاریخ معاصر ایرانزمین دست یابد.
هر دوره به صورت نشستهای پژوهشی برگزار میشود و دانشجویان میتوانند برای بر عهده گرفتن طرحهای پژوهشی داوطلب شوند تا نتایج کارشان در قالب مقاله یا کتاب منتشر گردد.
پنجمين گام از دورههای آموزشی اندیشه ایرانشهری (نگاهی سیستمی به تاریخ اجتماعی معاصر ایران)، با عنوان «دين و مذهب در عصر ناصری»، شامل چهار نشست با سرفصلهای «گفتمان و کردار شیعهگری در عصر قاجاری آغازین»، «جنبش باب و انشعابهای آن»، «زرتشتیان، مسیحیان، کلیمیان و درویشان» و «مبلغان مذهبی و مدارس میسیونری» خواهد بود.
نخستین نشستِ این دوره در تاریخ یکشنبه 26 امردادماه 1393، ساعت ۶ تا ۸ پس از نیمروز، در مرکز آموزشی علمی-کاربردی فرهنگوهنر (واحد ۴۶)، واقع در میدان انقلاب، خیابان جمالزاده شمالی، کوچه شهید محمد بزمه، پلاک ۲، طبقه ۲، کلاس شماره ۲۰۲، تلفن : ۶۶۵۹۶۱۸۸ برگزار خواهد شد.
علاقهمندان برای هماهنگی و نامنویسی میتوانند با خانم امینی : ۲۳۲۰۷۶۵-۰۹۳۷ و۸۸۲۶۰۵۵۵-۰۲۱ تماس بگیرند.