بخش نخست: دنیاهای بیگانهی آشنا
دارما
دارْماها دو سیارهای دوقلو هستند که با الگویی پیچیده و تکرار ناشدنی گرداگرد دو خورشیدشان گردش میکنند. خورشیدها را به خاطر رنگشان دارمای سرخ و زرد میگویند و سیارهها را هم به خاطر خشک بودن یکی و فراوانی دریا در دیگری دارمای خشک و آبی نام نهادهاند. منظومهى دارما، سه ماه هم دارد كه با حركاتى آشوبناك و غیرقابلپیشبینى در اطراف این دوقلوهاى كیهانى مىگردند. هرگز جو این دو سیاره به هم برخورد نمىكند. اما در دورههایی فاصلهى این دو سیاره با هم آنقدر كم مىشود كه هوانوردهاى ساده و ابتدایى مىتوانند از یكى به دیگرى پرواز كنند.
آب و هواى این دو سیاره با هم تفاوت زیادى دارند. سه چهارم سطح یكى از آنها – دارماى آبى – با اقیانوسهایى پوشیده شده که از آب رقیق و سبز رنگی انباشته شده است. بیشتر نژادهاى متمدن این سیاره در اعماق اقیانوسهاى آن تكامل یافتهاند. سیارهى دوم، كه کمآبتر از همزادش است، دارماى خشك نامیده مىشود و سطحش به جز چند دریاچهی کوچک از بیابانها و كویرهاى پهناور پوشیده شده است. مهمترین موجود دارمای آبی نوعی مارماهی است که رقصهای جفتگیریاش آداب و مراسمی پیچیده و تماشایی دارد و کل زندگی و تمدنهای شکل گرفته بر این سیاره بر محور آن تنظیم شده است. در هردو سیاره موجوداتی هوشمند تکامل یافتهاند، اما گرانیگاه اصلیشان دارمای خشک است. هریک از این دو سیاره یک ماه بزرگ هم دارد که توسط گونههای هوشمند دارمای خشک مسکونی شده است. ماه سوم که مداری پیچیده دارد و هر از چندی در فواصلی بسیار دور از سیارهها و خورشیدها سرگردان میشود، برای پشتیبانی حیات مناسب نیست.
گونههای هوشمند:
دارمای خشک: دازیمدا، آسگارت، آپسو، تورانا
دارماى آبى: بانژو، کاپور، سوباد، آنگوستا
ریشه: دارما همان کلمهی دَرمَه در سانسکریت گرفته شده که در اصل یعنی پشتیبانی کردن و وظیفهای را ادا کردن. اما نزد هندوها و بوداییها به معنای نظم اخلاقی حاکم بر هستی هم به کار گرفته شده است.
ادامه مطلب: بخش نخست: دنیاهای بیگانهی آشنا – دانتای
رفتن به: صفحات نخست و فهرست کتاب