بخش نخست: دنیاهای بیگانهی آشنا
همستگان
هَمِسْتِگان سیارهاى است كه در منظومهاى به همین نام، در بخش مركزى كهكشان راه شیرى قرار گرفته است. این سیاره اندازهاى نزدیك به برجیس (مشترى) دارد. پانزده ماه در اطرافش مىگردند، كه هفتتایشان داراى اشكال گوناگونى از زندگى هستند، و دوتاى دیگرش پس از مهاجرتهاى موجودات هوشمندِ این سیاره به صورت مستعمره درآمدهاند. جو غلیظ همستگان مملو از بخار آب است و برای جانداران این سیاره در برابر نور شدید خورشید بنفش رنگش همچون سپر محافظى ارزشمند عمل میکند.
یك سوم سطح این سیاره از اقیانوسهایى انباشته از تركیبات آلى پوشیده شده، که چه در خشكى و چه در آب بومهایی متنوع و مملو از جانداران گوناگون را در بر میگیرد. انواع چمنزار، مرتع، جنگل، كوهستان، و صحرا در آن دیده مىشود. تمام موجودات بر سطح آن با سایههایى به رنگ بنفش و قرمز دیده مىشوند و به همین دلیل هم بخش مهمى از جانداران این سیاره رنگهایى متمایل به سرخ دارند. اقیانوسهایش آبی زرد رنگ دارد که از موجودات ذرهبینی انباشته است و معمولا خیزابهاى بلندى بر سطح آن دیده مىشود.
به دلیل نوسانهای گرانشی همستگان که از سیال بودن هستهی فلزی درونی سیاره ناشی میشود، بیشتر نژادهاى تكامل یافته در آن جثهاى بزرگ دارند، شمار زیادى از گونههای پرنده هم در همین شرایط تکامل یافتهاند. تنوع زیستى بر سطح این سیاره بسیار بالاست و به احتمال زیاد بخش مهمى از جانداران آن هنوز شناخته نشدهاند. ماههاى آن هم -كه بر اساس اندازهشان شمارهگذارى مىشوند- هریك تنوع زیستى خاص خود را دارند. بین ماه هفتم و سطح همستگان یك باریكهى رقیق از جو وجود دارد كه از سوى برخى از جانداران پرنده براى مهاجرت به ماه مزبور یا در جهت عكس مورد استفاده قرار گرفته است.
این سیارهی باعظمت پایتخت جمهوری سوم کیهانی است و به خاطر ستونهای سنگی سیاه و عظیمش شهرت دارد که از سطح سیاره تا بلندایی چشمگیر بر میخیزد و گاهی چند صد کیلومتر قطر پیدا میکند. این عوارض طبیعی از فعالیت آتشفشانی پدید آمدهاند و بیشترشان توخالی هستند. به همین خاطر حتا در مناطق بیابانی همستگان هم در درون این ستونهای عظیم جنگلها و اقلیمهایی دست ناخورده و وحشی وجود دارد و بسیاری از شهرهای این سیاره در داخل این ستونها یا درپیوسته با آن ساخته شدهاند.
گونههای هوشمند: موگای، ارهات، فرسپات، سارمات، یونگی، موزدار، سوهران، لوداچ،
ماه چهارم: نارام
ماه پنجم: اسپیتور، هتاكون
ماه هفتم: زنتوم
ماه نهم: بولور
ریشه: در زبان پهلوی و در منابع کهن زرتشتی همستگان اسم دنیای برزخ است و جایی است که روانهای مردگان پس از مرگ و پیش از فرار رسیدن روز داوری در آنجا مقیم میشود. در ضمن کلمهاش را میتوان به دو بخشِ «همه» و پسوند «-ستان» تجزیه کرد که اشارهایست به این که همهی نژادها و تمدنها در آنجا با هم روبرو میشوند و ارتباط برقرار میکنند.
ادامه مطلب: بخش دوم: موجودات آشنای بیگانه – حرف الف (۱)
رفتن به: صفحات نخست و فهرست کتاب